Virtawheat kennel

Velkommen til VIRTAWHEAT KENNEL og presentasjon av IRISH SOFT COATED WHEATENTERRIER

MIN FØRSTE WHAETENTERRIER:
NORSK UTSTILLINGS CHAMPION FRASER TARTAN PEARL ROSE. F.1985. HER POSERERN HUN , OM IKKE I STAMTREET, SÅ  HVERT FALL I TREET !
HUN BLE EN FANTASTIK START PÅ MIN KENNEL OG HAR UTROLIG MANGE CHAMPION-BARN ETTER SEG.HUN VAR OGSÅ EN HERLIG LYDIGHETSSHUND.

Disse 4 wheatenterrierene ble en utmerket start på min kennel

Fra venstre: N.uch Virtawheat Raysi, N.uch Fraser Tartan Pearl Rose N.uch Golden Magic Tiny, N. S.uch Int. uch.NV 88 SV 88 Lontry Saffy Dette bildet ble,den gangen, laget av en bonde, som brukte det i reklame for produksjon av revbur. Veldig glad for at mine hunder ikke skulle leve sine liv i DISSE BURENE.

Historien om min kennel

I 1985 kjøpte jeg min første Wheatenterrier Mirja (Fraser Tartan Pearl Rose). Hun ble Champion med letthet og var en utmerket lydighetshund. 2 år senere kom Tiny (Golden Magic Tiny) som også ble en vakker utstillingshund og champion.


Da jeg kjøpte Mirja, var det bare 2 Wheathen terriere i Norge. Vi hadde veldig få muligheter til å komme videre i avlsammenheng og jeg importerte Zorba (Lontree's Saffy Son) fra Amerika. Han ble International champion og var berømt for sitt utseende og stabile psyke. Han ble far til mange valper og starten til min kennel og pappa til Mirja og Tinys valper .Han hadde også flere kull i Sverige og i Finland. Det ble mange, mange championer etter Zorba både i Norge og Sverige.

 

I 1988 startet jeg Wheaten Terrier klubben i Norge. Det var et stort behov for å få informasjon, lære å klippe og treffe hverandre sosialt.
Wheaten Terrier klubbens første møte ble holdt på Brøttum, hvor jeg bodde den gangen. Det møtte, så vidt jeg husker, 34 hunder (med eiere av ukjent antall). Det ble et historisk møte og en fantastisk helg. Vi satte ned et interimsstyre og klubben var i gang.

 

Siden slutten av 80-tallet og fram til i dag har Virtawheat kennel hatt stor medgang med vakre utstillingshunder og svært lite problemer med sykdom og mentalitet.


11 kenneler i Norge har startet sitt avlsarbeid på grunnlag av hunder innkjøpt fra Virtawheat kennel. De har fått til utmerkede hunder i sitt videre avlsarbeid og jeg er stolt av etterkommerne. Vi har utvekslet erfaring og hjulpet hverandre. De ”nye” oppdretterne har tatt sitt avlsarbeid seriøst og gjort ære på meg.

 

I og med at jeg har holdt på i så mange år vil det bli langt og kjedelig å høre om alle hunder som har blitt meritterte. Jeg har allikevel lyst til å skryte av den største opplevelsen gjennom tidene i tillegg til å inneha Nordiske vinnere, Norske vinnere og Internationale utstillingshunder:
Nordisk, International champion Virtawheat Hasting ble Verdensvinner i 1998!


Gjennom årene har jeg stilt Virtawheathunder i oppdretterklasse og fått 115 ærespriser for mitt avlsarbeid.


Jeg er også stolt av å eie Nord. Int.uch Windisle Classico to Virtawheat, som ble årets beste avlshund 2002 i konkurransen blant alle raser. I 2004 ble han Norsk Vinner i Vikingskipet på Hamar. Hans datter, Kaiza, ble beste tispe der og fikk dermed Norsk Vinner-tittelen 04 samtidig som sin far.

Classico er far til mange vakre championer i min kennel. Det står mere om Classico på hjemmesiden her.
 

Jeg er fortsatt aktiv utstiller og oppdretter. "Basillen" slipper aldri taket and the game must go on!

 

Classico 10 år, Ann-Mari (ukjent alder) og Tanita 1 1/2 år Februar 2011: titter igjennom hjemmesiden og kan fortelle at Classico nå er 12 år, men DET skjønner han ikke.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.10 | 10:33

Du har nydelig pudler. Jeg er interessert i å kjøpe en sølvpuddel i mellomstørrelse. Vet du om noen som har eller planlegger kull. mvh Lisbeth +47 92020131

...
02.10 | 12:25

Ja du.. Den historien husker jeg meget godt. Det ble mye styr,redsel og forferdelig opplevelse. Vi visste jo ikke hvor i verden de hadde tatt henne med .

...
01.10 | 18:32

Fortsättning
Det var på den tiden våra hundar inte kunde resa till Finland utan att vara i karantän när de kom tillbaka.
Efter 1 natt i Finland kunde vi hämta

...
01.10 | 18:26

Roligt att läsa om dina äventyr med Wheaten. Mitt starkaste minne är från när du och en väninna skickade en tik till Sting och Finnair glömde lasta av henne.

...
Du liker denne siden