Siden er under utarbeidelse

Dette er en skamklippet Airedaleterrier. Han har ikke engang fått beholde bartene og benhårene, slik Wheaten også skal ha. I tillegg ødelegges pelsen av å bli klippet, Dette er en trimme/stripperase. Denne hunden blir lys i de brune feltene og grå over ryggen etter hvert. Ruhårspelsen dør.

Trenger jeg en klipp?

Dette er skrevet av en kreativ wheaten-eier etter kurset.

“Klippe, klippe sa kjerringa!”

  Vi var en håndfull mer eller mindre erfarne, spente og nervøse wheateneiere med til sammen 5 hunder som møtte opp hjemme hos Marit og Trygve Thornes i deres meget romslige og gjestfrie hus på Kolbotn lørdag 10. september 2011. Vi hadde alle hørt historier om den store klippe- og wheatenguru Ann Mari Virtanen og hennes strenge tilnærming til stell, klipp og håndtering av wheatenterriere. Ville vi få skjenn for ikke å ha behandlet bikkjene våre bra nok? Ville hundene våre, og dermed vi, finne nåde for hennes blikk? “Hunden min er litt kladdete”. Vi har hatt det så travelt i det siste, har ikke hatt så mye tid til bikkja”. “Min hund er alt for kortklippet, det var så praktisk i sommer.” Unnskyldningene og forklaringene sto i kø hos de fleste av oss.

Og joda, det vanket litt skjenn, damen er streng og lever godt opp til sitt rykte. Men etter hvert som man slapper av og finner tonen, oppdager man at bak et strengt, frittalende ytre, banker et stort og varmt hjerte. Her er en person med et brennende engasjement. En person som er villig til å dele raust av sine kunnskaper og lange erfaring med vår favoritthunderase. Og i tillegg kunne hun garantert vært en brukbar skuespiller hvis hun hadde satset på andre arenaer i livet! Hennes eksempler og hundehistorier ble fremført på en meget underholdende og illustrerende måte.

Lørdagen gikk med. En ting ble tidlig klart for oss: å klippe en wheaten skikkelig tar tid, særlig for amatører. Timene gikk, og da klokka var fem var i alle fall denne skribenten dyktig sliten!

Neste dag var det på´n igjen. Hode, skuldre, bak, foran, linjer, uttrykk, skjegg, barter….. Du verden så mye anatomi det er på en skarve bikkje! Vi lærte og lærte, spurte og grov, sugde til oss Ann Maris råd og kunnskaper etter beste evne. Og etter hvert dukket det fram mange vakre, nystelte og utmerkede representanter for rasen. Kursholderen var tålmodig med både oss og hundene. Ikke alle hundene var like tålmodige, men vi kom da i mål utpå ettermiddagen!

Tusen takk til Ann Mari, og ikke minst til sporty Marit som fikk terrassen, og på søndag i regnværet til og med stua, nedsølt av hundepels. Og som stilte med utsøkt lunsj begge dager. Og til Hanne Abildgaard som var en god hjelper og en utmerket kakebaker!

Vi kursdeltakere sitter igjen med masse inspirasjon til å stelle våre hunder på en ny og bedre måte. Vi har nok mye igjen å lære, og det må nok mye trening og sikkert mange feilskjær til før man behersker faget, men motivasjonen og selvtilliten til å lære mer er betraktelig øket!

Vi vil ikke være kjerringer mot strømmen, men klippe vil vi allikevel!

Bente Christensen

 

Nå er jeg Wheatenterrier igjen

Velkommen til hjemmesiden vår

Velkommen til hjemmesiden vår

Velkommen til hjemmesiden vår

Velkommen til hjemmesiden vår

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.10 | 10:33

Du har nydelig pudler. Jeg er interessert i å kjøpe en sølvpuddel i mellomstørrelse. Vet du om noen som har eller planlegger kull. mvh Lisbeth +47 92020131

...
02.10 | 12:25

Ja du.. Den historien husker jeg meget godt. Det ble mye styr,redsel og forferdelig opplevelse. Vi visste jo ikke hvor i verden de hadde tatt henne med .

...
01.10 | 18:32

Fortsättning
Det var på den tiden våra hundar inte kunde resa till Finland utan att vara i karantän när de kom tillbaka.
Efter 1 natt i Finland kunde vi hämta

...
01.10 | 18:26

Roligt att läsa om dina äventyr med Wheaten. Mitt starkaste minne är från när du och en väninna skickade en tik till Sting och Finnair glömde lasta av henne.

...
Du liker denne siden